Et godt mobilabonnement utgjør en stor forskjell

Mobilabonnement

Gjennom tidene har det eksistert tusenvis av forskjellige måter å kommunisere på. For lenge siden var røyksignaler godt brukt, og frem til nå har også skriftsystemet gjennomgått store forandringer. For mange år siden brukte man runer, på en tid da vårt nåværende alfabet ikke engang eksisterte. Kommunikasjon er en av de tingene som konstant utvikles, og resultatene av dette er godt synlige for oss. Vi skal ikke gå langt tilbake i tid for å minnes den perioden da de eneste mulighetene for kommunikasjon i hus og hjem var fasttelefoner og stasjonære PC’er – og disse to kunne ikke engang brukes samtidig. Mye har forandret seg siden den tid, og nå går de fleste av oss rundt med både mobiltelefoner og bærbare PC’er. Nå har faktisk de aller fleste en SmartPhone, og det er ikke lenger vanlig eller optimalt å ha kun én telefon og én PC i en enkelt husstand. For nå vil alle gjerne ha sine egne, ikke minst fordi telefoner har blitt til viktige identitetsmarkører. Men SmartPhonene våre er ikke til særlig mye nytte hvis de ikke forsynes med gode mobilabonnement. Abonnementene er også under konstant utvikling og gjenstand for kontinuerlig priskrig, hvilket gjør at de stadig viser seg i nye versjoner og med nye og bedre tilbud. Det er altså mange gode grunner til å være godt orientert i markedet før man man bestiller et mobilabonnement.

Hva får du i et mobilabonnement?

Når du leter etter et mobilabonnement burde du alltid være oppmerksom på at de inneholder ganske forskjellige muligheter. Noen av abonnementene er laget slik at du kun betaler for de SMS’ene du sender, antallet av minutter du bruker på samtaler og mengden av dataen du bruker. Og slike løsninger kan være praktiske hvis du er en av dem som ikke bruker telefonen særlig mye. For med et lavt forbruk vil en slik løsning gjerne være den billigste for deg. Men; er du storforbruker av både data og samtaletid, vil denne typen løsning sannsynligvis koste deg dyrt i det lange løp. I så fall finnes det en rekke pakkeløsninger for dem som ønsker dette. Med slike pakkeløsninger kan du, for en gitt pris, få et bestemt antall ringeminutter og en fastsatt mengde av data. Når disse fastsatte mengdene så er oppbrukt, vil ytterligere anvendt taletid og data faktureres etter faste prissatser. I de fleste slike pakker vil det samtidig inkluderes fritt forbruk av SMS, ettersom dette er noe de fleste bruker i relativt store mengder. Men om du også er glad i å kunne bruke mye taletid og data, vil det kunne lønne seg heller å finne en pakkeløsning som også gir deg fri bruk av taletid og data. På den måten kan alle telefonens tjenester anvendes fritt, slik at du kan holde deg kontinuerlig oppdatert og på nett.

Ønsker du å bytte mobilabonnement?

Hvis du skulle befinne deg i den situasjonen at du har valgt et mobilabonnement som ikke tilfredsstiller behovene dine, kan du heldigvis alltid skifte. Å skifte til en annen pakke innenfor det samme mobilselskapet er som oftest en enkel sak, mens det er litt mer omstendelig å skifte til en pakke hos et annet selskap. Hvis du bytter til et annet mobilselskap kan du risikere en periode med dobbeltbetaling til begge abonnementene du har, i tillegg til at du risikerer å måtte betale et gebyr for opprettelsen av det nye abonnementet hos det nye selskapet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *