Gode råd for å styrke familieøkonomien

Familieøkonomien

Det er alltid viktig å ha god kontroll på økonomien, men ekstra viktig når man har stiftet familie. Med barn i huset kan det komme mange nye og uforutsette utgifter, hvilket gjør det ekstra viktig at økonomien er på stell. Ved å lese videre her kan du få gode råd om hvordan du kan styrke familiens økonomiske situasjon, melder Forbrukslaan.no.

Få overblikk over økonomien og lag et budsjett

I en hverdag hvor stort sett alle innkjøp skjer elektronisk, kan det bli vanskelig å holde styr på hvor mange penger man egentlig bruker. Desto viktigere er det så at du danner deg et overblikk over familieøkonomien og ikke bruker et kredittkort på dagen. Sett deg ned og ta deg god tid til å få full kontroll over de inntektene og utgiftene familien har hver måned. I tillegg til å styrke økonomien kan dette lille tiltaket gi deg mer ro og kontroll i hverdagen. Og når barna har kommet til verden kan det bli en større utfordring å holde oversikt over hvilke utgifter man skal håndtere i løpet av måneden. Dette kan gjøre det nødvendig å danne seg et overblikk gjennom et godt budsjett kontinuerlig, slik at du alltid er oppdatert på egen økonomi.

Et raskt søk på nettet vil gi deg tilgang til en lang rekke budsjettmaler som kan hjelpe deg med å komme i gang. Og når budsjettet først er laget, blir det mye lettere å se hvor mye ekstra penger man egentlig har til gode i måneden, hvilket også vil gjøre det mindre sannsynlig at man ender opp med å gå i minus. Det er også gode App’er å hente for dette formålet, som kan hjelpe deg med å holde god kontroll på hverdagens små og store utgifter.

Unngå unødvendige utgifter

Når utgiftene er mange kan det bli vanskelig å se hva pengene dine egentlig brukes til. I dag går elektroniske betalinger så raskt og enkelt at det ofte kan bli en utfordring å vite hva som foregår på brukskontoen. Derfor kan det for mange være svært hjelpsomt å lese godt gjennom familiens regninger, slik at man kan få øye på om man betaler for ting man egentlig ikke trenger. Det kan for eksempel være noe slikt som et abonnement til et treningssenter du aldri besøker – et såkalt støttemedlemskap. Så ta deg tiden til å lese gjennom regningene dine, så du kan sikre deg ikke å bruke penger på unødvendige ting.

Spar penger

Viktigheten av at du sørger for å spare penger, kan rett og slett ikke understrekes nok. I barnefamilier kan det raskt oppstå uforutsette utgifter, som alltid er viktige å ta med i beregningen når du lager budsjettet ditt. Sørg derfor alltid for å legge ekstra penger til side til uforutsigbarheter. Og ikke glem at det alltid kommer bursdager og juletider som krever oppsparte penger dersom de ikke skal forårsake bunnskrapte lommebøker.

Det er med andre ord helt avgjørende at du forsøker å se inn i den økonomiske fremtiden når du legger månedens ekstra-penger til side, slik at beløpet kan bli mest mulig realistisk. Ved å ha oppsparte penger på konto kan du ikke bare imøtekomme uforutsette utgifter; du får også muligheten til å glede familien med f.eks. hyggelige opplevelser som kan skape minner for livet. Sørg derfor for at du alltid har en solid sparekonto parat.

Styr unna spontane og raske lån

Prøv så godt du kan å la helt være med å låne penger i banken til forbruket ditt. Små lån kan til tider virke smarte, og kan kanskje gi deg noen kortsiktige gleder. Men som oftest blir smålån en meget dyr affære, og de kan ofte hope seg opp til alvorlige gjeldsproblemer – og spesielt om man lar seg friste til å ta opp flere av slike små forbrukslån. Derfor bør du alltid heller sørge for å spare opp penger når du skal kjøpe deg noe.

Alt annet enn det er rett og slett ikke lurt i det hele tatt, og kan medføre alvorlige og langvarige konsekvenser. Det gamle, men fortsatt gode og fornuftige rådet «Man må yte før man kan nyte» burde absolutt forfølges når det kommer til økonomi. Dette sikrer ikke bare din økonomiske fremtid, men vil helt klart også gi deg en viktig ro i magen når du er ute og handler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *